Vyzkoušejte produkt z řady ❤️ SheCosmetics a dáme vám 🚚 dopravu ZDARMA na celou objednávku 👍

Probiotika, Lactobacily, Bifidobakterie

Co jsou probiotika

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které poskytují zdravotní prospěch, když jsou konzumovány v dostatečném množství. Nejčastěji jsou spojována s bakteriemi, ale mohou zahrnovat i některé druhy kvasinek a další mikroorganismy. Tyto mikroorganismy jsou přirozeně přítomny v lidském těle, zejména ve střevním traktu, a hrají důležitou roli v udržování zdravého stavu trávicího systému.

Probiotika fungují především tím, že pomáhají udržovat rovnováhu mikroflóry ve střevním traktu. Když tato rovnováha není zachována, může docházet k různým trávicím potížím a zdravotním problémům. Probiotika mohou konkurovat škodlivým bakteriím, podporovat trávení, posilovat imunitní systém a mít další pozitivní účinky na zdraví.

Existuje mnoho různých druhů probiotik, které se liší svou složením a účinky. Některé z nejběžnějších druhů probiotik zahrnují různé kmeny bakterií rodu Lactobacillus a Bifidobacterium.

Probiotika se běžně nacházejí v potravinách, jako jsou jogurty, kefír, kysané zelí, rychle nakládaná zelenina zvaná pickles a některé druhy sýrů. Mohou být také dostupná ve formě doplňků stravy, ve formě kapslí, tablet, prášků nebo kapalných formulací.

 

Proč užíváme probiotika

  • Podpora trávicího systému:
    Probiotika jsou živé mikroorganismy, které mohou pomáhat udržovat zdravou rovnováhu střevní mikroflóry. Tím mohou zlepšovat trávení a snižovat riziko střevních potíží, jako jsou průjmy, zácpy nebo nadýmání.

  • Posílení imunitního systému:
    Zdravá střevní mikroflóra hraje klíčovou roli v imunitním systému. Probiotika mohou pomáhat posilovat imunitní odpověď tím, že podporují produkci protilátek a stimulují imunitní buňky.

  • Prevence infekcí:
    Některá probiotika mají schopnost konkurovat škodlivým bakteriím v trávicím traktu, což může snižovat riziko infekcí střeva a močových cest.

  • Podpora celkového zdraví:
    Probiotika mohou mít další pozitivní účinky na zdraví, včetně snížení hladiny cholesterolu, regulaci krevního tlaku a zlepšení duševního zdraví.

    Naturprodukt probiotika, lactobacily 

    9 kmenů živých probiotických kultur
    Obsah kapsle je navíc doplněn o vlákninu Inulin, která je potřebná pro "výživu" bakterií v prvním okamžiku po rozpuštění kapsle v dolní část tenkého střeva - ileu. Díky speciální kapsli s ochranným obalem není potřeba uchovávat v ledničce. Ochrana kapsle je navíc posílena silnější fólií blistru.

 

1.01.5

Nicméně je důležité si uvědomit, že účinky probiotik se mohou lišit v závislosti na konkrétním typu probiotika, dávce a individuální odpovědi organismu. Pokud si nejsme jisti, je dobré se před začátkem užívání probiotik poradit s lékařem, zejména pokud máte závažné zdravotní problémy nebo užíváte jiné léky.
Zpět do obchodu