Vyzkoušejte produkt z řady ❤️ SheCosmetics a dáme vám 🚚 dopravu ZDARMA na celou objednávku 👍

Jarní alergie? S bylinkami je to hračka! - Bylinková Lékárnička pro Alergiky

Jaro je tu! Příroda se probouzí k životu, všude kvetou kytky a... svědí vás oči, teče vám nos a kýcháte? Ach ano, s krásou jara přichází i nepříjemné alergie. Pokud patříte mezi ty, kteří s kvetoucími loukami bojují rýmou a zánětem spojivek, nezoufejte. Pomoc od přírody je na dosah ruky, a to v podobě bylinek!

 

Bylinková lékárnička pro alergiky

Naštěstí naše babičky znaly sílu bylin a využívaly je k léčbě nejrůznějších neduhů. A co funguje na alergie? Pojďme si vytvořit malý herbář těch nejúčinnějších:

  • Kopřiva dvoudomá (Urtica dioica):

Tato bylina překvapí svými účinky od pročištění krve po podporu obranyschopnosti. Kopřiva má své výhradní postavení jako léčivá bylina, už od nepaměti. Je známá především pro své diuretické a antirevmatické schopnosti, ale může pomoci i při svědění a také pomáhá zmírnit projevy senné rýmy.

  • Heřmánek lékařský (Matricaria recutita):

Heřmánek je známý svými uklidňujícími vlastnostmi, ale dokáže toho víc! Pomáhá při léčbě zánětů a díky svým antihistaminním účinkům tlumí alergické reakce. Heřmánkový čaj je skvělý na zklidnění podrážděných očí.

  • Máta peprná (Mentha piperita):

Máta nejen osvěží dech, ale také uvolňuje dýchací cesty. Inhalace mátového oleje nebo pití mátového čaje může pomoci při ucpaném nosu. Máta také vyvolává pocit chladu, který je schopen překrýt slabší nepříznivé podněty jako například úporné svědění.

  • Zázvor lékařský (Zingiber officinale):

Zázvor je zázrakem nejen v kuchyni! Působí protizánětlivě a pomáhá tělu zbavovat se toxinů. Zázvor také podporuje imunitní systém,  výrazně posiluje obranyschopnost organismu a má mnoho dalších účinků, které jsou výborné při prevenci i jako pomoc při akutních alergických reakcích.

  • Tymián obecný (Thymus vulgaris):

Tymián je známý svými dezinfekčními účinky a výrazné antibiotické působení. Výborně dezinfikuje především dýchací cesty, pomáhá uvolňovat hleny a působí proti kašli, který bývá častým průvodním jevem alergií.

2_1 3_1456

11

Osvěžující bylinný nápoj Naturprodukt

 Ingredience:

500 ml perlivé vody 

1 citron (nebo ovoce dle chuti) 

Pár lístků meduňky nebo máty 

Náš přírodní tymiánový nebo mátový sirup

 

Sirup z pravých bylin, bez sladidel a bez barviv

 

Síla přírody

Bylinky sice nejsou samospasitelné, ale mohou být skvělým pomocníkem v boji proti jarním alergiím. Pamatujte však, že u silných alergií je vždy nutné poradit se s lékařem. Bylinky mohou také vzájemně ovlivňovat svoje účinky nebo léky, které užíváte. 

 

Bylinkové produkty pro dýchací cesty:

https://www.naturprodukt.cz/dychaci-cesty/ 

Užívejte si jara plnými doušky!

S trochou bylinkové pomoci si můžete jaro užít naplno. Procházky v rozkvetlé přírodě, vůně čerstvých květin a zpěv ptáků už nemusí být spojeny se svěděním očí a ucpaným nosem. Využijte sílu bylin a vdechněte jaro do plných plic!

 

.

.

.

.

 

Zdroje:

Zpět do obchodu