Vyzkoušejte produkt z řady ❤️ SheCosmetics a dáme vám 🚚 dopravu ZDARMA na celou objednávku 👍

Rodinná manufaktura aktuálně

KDE NÁM HLAVA STOJÍ?

Je podzim, blíží se konec roku, advent, svátky klidu a hojnosti. Každý se na ně připravuje po svém. My v Rodinné manufaktuře jsme vánoční výrobu najeli už koncem srpna, abychom byli schopni vykrýt všechny hromadící se objednávky. Pečlivě jsme sklízeli úrodu (levendule, jahody, rakytník, šípky, meruňky, švestky, ...), dělali zásoby od dodavatelů, mrazili a chystali na další zpracování. V současnosti máme v plné jízdě výrobě letošní edici Vánočního sirupu, zvedá se zájem o Jahodový s vitamínem C, také Rakytníkový, Zázvorový a Tymiánový téměř nestíháme doplňovat. Přes všechen ten blázinec kolem výroby, etiket, distribuce i nově se státními zásahy do ekonomiky jsme z výsledků našeho snažení stále nadšení. Těší nás, že jste si naše sirupy oblíbili, že chutnají i prospívají. Období, kdy nebudeme vědět, kde nám opravdu hlava stojí, začíná bušit na dveře, ale už z loňska tušíme, co nás asi bude čekat, takže žádná panika. Objednávky všech vašich oblíbených sirupů vykryjeme včas a obsah bude jako vždy prvotřídní. 

Vánoční

ZNÁTE NÁŠ BOURÁK?

Arašídové máslo si do českých kuchyní svou cestu teprve hledá a jen těžko lze předpokládat, že někdy bude podobně oblíbené, třeba jako v místě svého původu, v Americe. Evropské chutě mají jiné preference, nicméně pokud nejste alergičtí na výrobky z podzemnice olejné, doporučujeme lehce zpozornět. Vlastně vůbec první "pastu" z arašídů používali dávní Aztékové na území dnešního Mexika a byla určena proti bolesti zubů ve formě obkladu. Tenkrát se ještě ani nekonzumovala. Patent na jedlou arašídovou pastu pochází z USA z roku 1895. A původně to byl produkt ryze zdravotnický, podobně jako Coca Cola. Pasta z arašídů se v nemocnicích podávala pacientům bez chrupu jako lehce stravitelné a výživné proteinové jídlo! O nějakých třicet let později se díky stoupající oblibě technologie výroby pasty z arašídů natolik zdokonalila, že bylo možné masově vyrábět naprosto hladkou, konzistentní a lahodnou pochutinu. Tím chceme sdělit, že v USA má arašídové máslo svou zakořeněnou tradici. Prvním opravdovým influencerem ohledně arašídového másla se stal na přelomu padesátých a šedesátých let král rock'n'rollu Elvis Presley. Ten, když jen tak mezi řečí novinářům sdělil, že si nejvíce pochutná na bramborové kaši s arašídovým máslem ve dvě hodiny ráno, tak poptávka po másle z arašídů skokově narostla.

A jak je tomu u nás? Už přes dvě dekády se k nám dováží různé druhy pasty z arašídů a teprve v posledních letech se k dovozcům přidali i čeští výrobci. To je jednoznačný signál, že obliba této potraviny i v naší konzervativní zemi narůstá, což je jedině dobře. Proč by to mělo být dobře? Protože jak už bylo řečeno při zmínce o patentu z roku 1895, jedná se o nadmíru výživnou záležitost. Vysoce tučnou (ale s těmi správnými tuky), s vysokým obsahem lehce stravitelných bílkovin, jen s minimálním množstvím cukrů a samozřejmě díky svému rostlinnému původu bez cholesterolu. Na tomto poli nad máslem z mléčného tuku jednoznačný vítěz. Chuť arašídového krému někomu může naopak připadat poněkud svérázná a ne tak hladká, jako je tomu právě u másla. Dalšími překážkami v oblíbenosti pak bývá zvýšený obsah aflatoxinů, možnost vzniku alergických reakcí a také množství přidaných hydrogenovaných tuků, soli a cukru, jak někteří výrobci činí. 

Náš BOURÁK je jiný. V prvotním zadání bylo, že chceme zbourat všechny předsudky ohledně arašídového másla. Proto je to právě Bourák už v samotném názvu. Ve druhém plánu pak bouráme konvence tím, že využíváme arašídy nejvyšší jakosti, původem z Argentiny. Jsou čerstvě upražené pouze horkým vzduchem (nikoli na v oleji nebo někde v peci) a nakonec šetrně rozmělněné. Pak teprve se od sebe oddělí oba druhy Bouráku. Jeden zůstává pouze ve formě 100procentní arašídové krémové pasty (Natur All 100%) a druhý má lehce zvýrazněnou chuť díky přidané špetce mořské soli, skořice a jemného chilli. V tomto případě můžeme být bez obav, nejde o žádnou pálivost, nýbrž o pozvednutí chuťového vjemu. K dostání zejména u nás, přímo na webu nebo ve vybraných lékárnách, které mají instalován koutek zdravé výživy. 

Bourák

Co všechno se s BOURÁKEM dá dělat? Jak už obrázek napovídá, je lahodný k rannímu pečivu, dá se použít i v teplé kuchyni především pro přípravu asijských pokrmů, dají se s ním vytunit pečené i nepečené dezerty, je perfektní jako dip k tvrdým sýrům, je vynikající pro sportovce i osoby s racionálním přístupem ke stravě a hlavně - mají ho rády taky děti. Fantazii se meze nekladou. Na čem ale ujíždíme my? Zjistili jsme, že BOURÁK je vynikající v případech, kdy člověka přepadne nezvladatelná chuť na sladké. Stačí pár lžiček ze skleničky rovnou do pusy a chuť je kupodivu ukojena i když žádný přidaný cukr v ní není. Také noční nájezdy do ledničky lze zkrotit díky BOURÁKU naprosto totožným způsobem. Díky své hutnosti i v malém množství zasytí, ukojí prázdný žaludek a je schopen se beze zbytku metabolizovat, aniž by měl zásadní vliv na růst faldů v místech, kde jsou nežádoucí. Jen tak mezi námi, dokáže tohle vaše máslo? Dobrou chuť s naším BOURÁKEM kdykoli a kdekoli! 

Samozřejmě budeme rádi, že u nás budete nakupovat i nadále, když se s námi podělíte o zkušenosti a třeba nám dáte like a nebo začnete sledovat náš nový kanál na IG

 

Dobrou chuť a spoustu pozitivních zážitků s našimi výrobky přeje celá kreativně nadšená banda z manufaktury v Havířově! 

 

 

Zpět do obchodu