Káva Saula Premium Bourbon, zrno
Prémiová káva Saula, 100 % směs Arabica, z 50% obsahující poddruh Bourbon.
Kategorie: | Prémiová káva, čaje |
---|
Původ kávových zrn: Střední Amerika, Jižní Amerika a Indonésie.
Balení: 500 g kávových zrn baleno v hermeticky uzavřené plechové nádobě s jednocestným odplyňovacím ventilem. Plechovka je 100% recyklovatelná a lze ji znovu použít.
Zajímavosti o odrudě Bourbon:
Odrůda Bourbon je jedním z nejstarších a nejlegendárnějších poddruhů kávy Arabica na světě. Zavedli ho Francouzi v roce 1708 na ostrově Réunion, dodnes nazývaném Bourbon. Kávovník byl později v roce 1800 vyvezen do Brazílie. Dnes se jedná o velmi ceněnou kávu, protože existuje jen málo kávovníků této odrůdy. Kombinací poddruhu Bourbon se středoamerickými a indonéskými arabicami Café Saula vytvořili jedinečnou a odlišnou směs.
O kávě Saula si určitě přečtěte článek na našem blogu.
Návod k použití
Ideální způsob přípravy: Moka, Espresso, French Press, filtrovaná káva, automatické kávovary i chemex.
Skladování: Uchovávejte na chladném, suchém místě. Chráňte před slunečním zářením a vysokými teplotami.
Složení
Směs 100% kávy Arabica, z níž 50 % pochází z odrůdy Bourbon.
Doplňující informace
Dodavatel na trh | Naturprodukt CZ spol. s r.o. |
Země původu | Španělsko |
Charakteristika | Doplňkový sortiment |
Čárový kód | 8411577216411 |
Forma | 500 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
METODA Café Saula, která zaručuje VYNIKAJÍCÍ KÁVU
K přípravě šálku kávy potřebujete 54 dokonalých kávových zrn a spolehlivý způsob. Protože jedině tak lze dosáhnout vynikající kvality kávy se vší úctou, kterou si zaslouží.
Prvním krokem k nabízení prémiové kávy je zvolit kávu Arabica. V Saule pracujeme pouze se zrny z nejlepších plantáží a bez vad.
02 VŽDY STEJNÝ VZOREC Stejné aroma, stejná chuť, stejné tělo. Navzdory změnám, kterými trh s kávou prochází, v Saule od jejího založení postupujeme podle stejného vzorce tvorby a přípravy. Respektujeme to, co děláme, protože respektujeme to, co vám nabízíme, se stejnou zárukou kvality rok co rok.
03 PEČLIVÁ ZÁVĚREČNÁ KONTROLA_ 100% čistá káva. Přestože různé vysoce kvalitní kávy Arabica, které používáme, procházejí procesem selekce a praní při původu, stále obsahují nečistoty a vady, když se k nám dostanou. Z tohoto důvodu musí naše prémiová káva Saula projít až 7 různými výběrovými procesy. Nabídnout Vám kávu té nejvyšší kvality a 100% bez nečistot (prach, kamínky atd.).
04 POMALÉ PRAŽENÍí 15/17 MINUT_ Maximální spektrum vůní díky homogennímu pražení. Důležitým pravidlem pro přípravu kvalitní kávy je nespěchat. Z tohoto důvodu v Saule pečeme pomalu, až 17 minut při 205º C. Jen tak docílíme stejnorodého a rovnoměrného pražení každého zrna. Je to typ pražení preferovaný řemeslníky, protože převažuje kvalita a ne kvantita, a zaručuje, že se aroma rozvine ve správný čas.
05 EXKLUZIVNĚ CHLAZENÉ VZDUCHEM Abychom déle udrželi optimální úroveň vlhkosti kávy a zachovali všechna její odrůdová aromata, v Saule nechladíme vodou, ale exkluzivním procesem na vzduchu. Když pekáč uváží, že pečeně je na svém ideálním místě, nalijeme obsah válce do chladiče, typu tácu s děrovaným dnem, kterým cirkuluje studený vzduch. Po vychladnutí se káva posílá na pár hodin do sila, aby mohla plně rozvinout své aroma.
06 STÁŘÍ TŘI TÝDNY Naše balení, tajemství optimálního zrání. Po upražení se naše prémiová káva Saula Arabica balí do 4kg kovových dóz, aby při konstantní teplotě alespoň tři týdny odpočívala. Takto se zjemňují všechny jeho rejstříky a organoleptické nuance.
07 KOVOVÁ NÁDOBA S AROMA VENTILEM Maximální konzervace. Maximální čistota. Špičková kvalita kávy. Při kontaktu se vzduchem pražená káva rychle stárne a ztrácí své vlastnosti. Z tohoto důvodu v Saule, jakmile je upražená, balíme naši kávu, abychom se vyhnuli kontaktu s O2 a chránili ji tak před oxidací.